Iskander: Την «stealth» ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων επιχείρησαν οι Ρώσοι

Σε μια στρατιωτική άσκηση διαφορετική από τις άλλες προχώρησαν στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, όπου «δοκίμασαν» την δυνατότητα να αναπτύξουν με «μυστικό» τρόπο τα τρομερά τακτικά βαλλιστικά βλήματα «Iskander».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο ρωσικός στρατός είχε ως στόχο να πετύχει την ανάπτυξη των καταστροφικών αυτών πυραυλικών συστημάτων, με «stealth» τρόπο, δίχως δηλαδή να γίνουν αντιληπτοί από τις εχθρικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, «οι σχηματισμοί των πυραυλικών δυνάμεων που ανήκουν στον στόλο Βαλτικής της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, με στόχο την αντιμετώπιση εχθρικών απειλών σε επισφαλή περιβάλλοντα επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην γρήγορη ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων Iskander, δίχως να γίνουν αντιληπτοί» αναφέρουν οι ρωσικές αρχές.

Την άσκηση αυτή και την προσπάθεια επιτυχούς ολοκλήρωσής της υποστήριξαν και επιθετικά ελικόπτερα τύπου Mi-24 και μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-30SM τα οποία είχαν αναλάβει αποστολές αναγνώρισης και εγγύς υποστήριξης κατά των εικονικών εχθρικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με το ρωσικό επιτελείο, στις ασκήσεις αυτές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τακτικού χαρακτήρα διαδικασίες παραλλαγής, απόκρυψης και ραδιενεργούς, χημικής και βιολογικής προστασίας.

Πηγή: TASS