ISW: Η επιθυμία Πούτιν για ανταγωνιστική ρωσική πολεμική βιομηχανία έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα

Το ISW ανέφερε πρόσφατα ότι οι ιρανικές αποστολές drones και πιθανώς βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία πιθανότατα θα αυξήσουν περαιτέρω τη ρωσική εξάρτηση από ιρανικά οπλικά συστήματα.

Ομάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εκκλήσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μια ανταγωνιστική ρωσική πολεμική βιομηχανία «έχουν πάρει διαζύγιο» από την πραγματικότητα των ζητημάτων της ρωσικής αλυσίδας εφοδιασμού και της αμυντικής βιομηχανικής βάσης, αναφέρει στο ημερήσιο σημείωμά του το ISW (Insitute for the Study of War – Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου).

Ο Πούτιν τόνισε στις 2 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι είναι σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να διασφαλίσει τον ενεργό ανταγωνισμό μεταξύ των ρωσικών κατασκευαστών στρατιωτικών όπλων.

Όμως οι προτροπές του Πούτιν έρχονται σε αντίθεση με την πρόσφατη αναφορά ότι η Ρωσία προμηθεύτηκε πολεμικά συστήματα από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα για να υποστηρίξει την πολεμική της προσπάθεια στην Ουκρανία, σημειώνει το ISW.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με βλήματα πυροβολικού.

Το ISW ανέφερε πρόσφατα ότι οι ιρανικές αποστολές drones και πιθανώς βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία πιθανότατα θα αυξήσουν περαιτέρω τη ρωσική εξάρτηση από ιρανικά οπλικά συστήματα.

Η Ρωσία πιθανότατα έχει διαπραγματευτεί τις αποστολές όπλων με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα επειδή έχει εξαντλήσει σημαντικά το απόθεμα πυρομαχικών της σε αεροπορικές επιθέσεις, πυραύλους και πυροβολικό κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και δεν μπορεί εύκολα να το συμπληρώσει.

Η εξάρτηση της Ρωσίας από απομονωμένα κράτη ή από αυτά που τελούν σε καθεστώς αυστηρών κυρώσεων για κρίσιμα οπλικά συστήματα δεν υποστηρίζει την απαίτηση του Πούτιν να γίνει η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία εξαιρετικά ανταγωνιστική και να καλύψει τις ανάγκες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτει το ISW.

Πηγή: understandingwar.org

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Εγκαταστάσεις ΤΗΕΟΝ στο Κορωπί
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THEON: Συνάπτει συμφωνία αποκλειστικότητας για την εξαγορά της HGH Systèmes Infrarouges, επιταχύνοντας την επέκτασή της στις ηλεκτρο-οπτικές λύσεις για πλατφόρμες

Εξέλιξη ορόσημο στη στρατηγική της THEON για την ταχεία καθιέρωσή της ως ηγέτιδα εταιρία στα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα για πλατφόρμες

Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης, ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ – Στις Βερσαλλίες υπέγραψε τη συμφωνία ο Τραμπ

Μπροστά στα μάτια του Γάλλου προέδρου κι όλων όσων βρέθηκαν στο επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε με κάθε επισημότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν