Ιταλία: H Fincantieri παρέδωσε στο Πολεμικό Ναυτικό το νέο υπεράκτιο περιπολικό πλοίο

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το δεύτερο υπεράκτιο περιπολικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων, το «Francesco Morosini», από την ιταλική ναυπηγική εταιρεία Fincantieri.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μιλάνο, με παρόντες στελέχη της εταιρείας και του ιταλικού ναυτικού.

Σύμφωνα με την Fincantieri, το πλοίο που παραδόθηκε πρόσφατα κατασκευάστηκε σε μια «ελαφριά» διαμόρφωση, επιτρέποντάς του να διεξάγει περιπολίες με βασικές δυνατότητες αυτοάμυνας.

Συνολικά επτά υπεράκτια περιπολικά πλοία θα κατασκευαστούν σε ένα ναυπηγείο στο Riva Trigoso και στο Muggiano, με τις παραδόσεις να έχουν ολοκληρωθεί ως το 2026. Το πρώτο πλοίο «Francesco Morosini» καθελκύστηκε το 2020.

Tα χαρακτηριστικά του πλοίου

Το υπεράκτιο περιπολικό πλοίο Francesco Morosini είναι μέρος μιας νέας κατηγορίας πλατφόρμας μάχης που διαθέτει τεχνολογικές αναβαθμίσεις ικανοτήτων.

Διαθέτει τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις (light, light plus και full), η καθεμία με διάφορους αισθητήρες και ωφέλιμο φορτίο όπλων.

Με συνολικό μήκος 143 μέτρων, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 135 μέλη πληρώματος και να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 32 κόμβους (59 χιλιόμετρα την ώρα).

«Το περιπολικό πλοίο είναι επίσης ικανό να χειρίζεται ταχύπλοα, όπως το σκάφος RHIB, μήκους έως και 11 μέτρων μέσω πλευρικών γερανών ή ράμπας που βρίσκεται στην πρύμνη», δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Fincantieri.

Εκτός από τη θαλάσσια περιπολία, το «Francesco Morosini» μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας, ανθρωπιστικής βοήθειας και ανακούφισης από καταστροφές.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία Fincantieri