Ivanovets: Έτσι βυθίσαμε την ρωσική κορβέτα – Ο επικεφαλής της GUR Μπουντάνοφ αποκαλύπτει [vid]

Ήταν 1η Φεβρουαρίου όταν γινόταν γνωστό πως η κορβέτα Ivanovets του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεχόταν πλήγματα από τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Λίγες μέρες μετά, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GUR) Κιρίλο Μπουντάνοφ αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες της ειδικής επιχείρησης.

Σε σχόλιό του στο The WarZone, ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ανέφερε ότι η αποστολή βύθισης του Ivanovets σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους χειριστές της ειδικής μονάδας drone της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας «Group 13».

Ο Μπουντάνοφ ανέφερε πως η ρωσική κορβέτα Ivanovets δεν δέχθηκε ούτε ένα, ούτε δύο πλήγματα όπως είχε αρχικά θεωρηθεί, αλλά συνολικά έξι χτυπήματα στη γάστρα, με αποτέλεσμα να γείρει και τελικά να βυθιστεί.

Πάντα κατά τον επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, το σκάφος του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έπληξαν μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας MAGURA V5, ουκρανικής κατασκευής.