Jaguar: Συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας – Νεκροί οι δύο πιλότοι [vids]

Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Jaguar της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) συνετρίβη το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Churu του Ρατζαστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 12:40 μ.μ. τοπική ώρα κοντά στο χωριό Μπανούντα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και είδαν ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό. Αρχικά, πολλοί κάτοικοι φοβήθηκαν μια πυραυλική επίθεση στην περιοχή.

Το SEPECAT Jaguar είναι ένα βρετανικο-γαλλικό επιθετικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο τη δεκαετία του 1960 και εισήλθε σε υπηρεσία στην Ινδία τη δεκαετία του 1970. Η Ινδία παραμένει ο μόνος ενεργός χειριστής του Jaguar, με περίπου 110 αεροσκάφη.

Πηγή: Telegraph India