JLTV: Ο Αμερικανικός στρατός το έφτιαχνε 4 χρόνια και οι φαντάροι το διέλυσαν σε 4 μέρες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

 Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια ώστε ο στρατός να ξεκινήσει τελικά να αναπτύσσει σε μάχιμες επιχειρησιακές μονάδες τα πολυαναμενόμενα Διακλαδικά Ελαφριά Τακτικά Οχήματα (JLTV) και οι στρατιώτες χρειάστηκαν τελικά λιγότερο από τέσσερις ημέρες για να το καταστρέψουν.

Στρατιώτες της ομάδας τεθωρακισμένων της 3ης Μεραρχίας Πεζικού στο Fort Stewart της Τζόρτζια έλαβαν τα πρώτα από τα 500 JLTV της μονάδας στις 14 Ιανουαρίου.

Λίγες μέρες αργότερα, μια φωτογραφία εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο λογαριασμό Tweeter US Army WTF! Moments που δείχνουν ένα από τα ολοκαίνουργια οχήματα JLTV ντελαπαρισμένο με σοβαρές ζημιές. Το καπό της μηχανής του οχήματος είναι ανοιχτό μετά την ανατροπή, με κομμάτια της μηχανής να βρίσκονται σκορπισμένα πάνω στο οδόστρωμα.


Ευτυχώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Στρατού δεν τραυματίστηκε κατά την ανατροπή του JLTV, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Οι οδηγοί του Αμερικανικού Στρατού εκπαιδεύονται τις τελευταίες ημέρες στο νέο τακτικό όχημα, πριν αυτό τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στις μονάδες του Αμερικανικού Στρατού στις αρχές του Φλεβάρη. Οι, μέχρι στιγμής, οι κριτικές είναι συντριπτικά θετικές.

Πέρα από το Στρατό, το Σώμα Πεζοναυτών σκοπεύει να αναπτύξει σημαντικό αριθμό JLTV το προσεχές διάστημα. Το JLTV θα χρησιμοποιηθεί και από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε το JLTV:

 

Πηγή Task & Purpose