JLTV: Τα Σκόπια παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα νέων τακτικών οχημάτων [pics]

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η Υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Σλαβιάνκα Πέτροφσκα την περασμένη βδομάδα, η πρώτη παρτίδα έξι νέων ελαφριών τακτικών οχημάτων τύπου JLTV της κατασκευάστριας εταιρείας Oshkosh Defense, έφτασε στα Σκόπια για να ενταχθούν στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής μας χώρας.

Η Βόρεια Μακεδονία θα παραλάβει συνολικά 33 τέτοια οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι τα έξι JLTV έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με τα 180 νέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου M1117 που παρέλαβε ο ελληνικός Στρατός Ξηράς από τις ΗΠΑ.

Η Πέτροφσκα τόνισε πως η παραλαβή των νέων ελαφριών τακτικών οχημάτων είναι ένα «βήμα εμπρός» στην διαδικασία εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Στρατού της Β. Μακεδονίας, σύμφωνα με τα πρότυπα του NATO. Σημειώνεται πως το JLTV έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης και στο πεδίο επιχειρήσεων με αξιοπιστία, ταχύτητα και ευελιξία, προσφέροντας σημαντικό βαθμό προστασίας από απειλές όπως νάρκες.

Επί του παρόντος, η οικογένεια οχημάτων τύπου JLTV χρησιμοποιείται στον Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ σε διάφορες εκδόσεις, με πολλαπλές διαμορφώσεις ανάλογα τις επιχειρησιακές ανάγκες και το είδος των αποστολών που εκτελούνται.  Μέχρι σήμερα, η κατασκευάστρια εταιρεία Oshkosh Defense έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για την προμήθεια αυτών των οχημάτων, με χώρες όπως η Βρετανία, το Βέλγιο, το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Βραζιλία και η Ρουμανία.