Ka-52: Το ρωσικό ελικόπτερο κέντρισε το ενδιαφέρον των Αμερικανών στο «Dubai Air Show 2023» [vid]

Η ρωσική αμυντική εταιρεία Rostec συμμετέχει στην φετική αμυντική έκθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «Dubai Air Show 2023», παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το περίφημο επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 «Alligator», το οποίο έχει διαδραμτίσει σημαντικό ρόλο στις ρωσικές επιχειρήσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο γενικός διευθυντής της Rostec,Σεργκέι Τσεμέζοφ, έκανε μια «περίεργη» δήλωση στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της έκθεσης, υποστηρίζοντας πως η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ «έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον» για το ρωσικό ελικόπτερο.

«Δεν είναι ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα χρησιμοποιήσουν το σόου για να μας αντιγράψουν [το ελικόπτερο]. Πρώτον, δεν είναι τόσο εύκολο. Θα έπρεπε να αποσυναρμολογήσουν το ελικόπτερο, τα συστήματα, τον εξοπλισμό του και ούτω καθεξής. Απλώς έδειξαν ενδιαφέρον για το Ka-52, που εμπλέκεται σε στρατιωτικές δραστηριότητες. Αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό και όλοι στον κόσμο το γνωρίζουν αυτό», είπε ο επικαφεαλής της ρωσικής εταιρείας.

Το Ka-52 επιχειρεί στο πεδίο μάχης στην Ουκρανίας, από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Στο πλαίσιο του «Dubai Air Show 2023», το ρωσικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χθες μια πτήση επίδειξης.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters