Καμμένος: «Ο Άκης πλήρωσε,οι υπόλοιποι»; Κεραυνοί για 19 υποθέσεις που πήγαν στον εισαγγελέα

Δεν μπορεί για όλη την διαφθορά να ευθύνεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ,είπε μια μεγάλη αλήθεια. Με τους υπόλοιπους τι γίνεται;

Μιλώντας στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έχει στείλει 19 υποθέσεις στον εισαγγελέα και επισήμανε:

“…επικοινώνησα με την εισαγγελέα, την κ. Ράϊκου – τηλεφωνικά διότι δεν είναι στην Αθήνα – και μου είπε, επειδή θέλω να κάνω απολογισμό παραδίδοντας αύριο το Υπουργείο, ότι οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στην τακτική δικαιοσύνη, υπάρχουν ποινικές διώξεις.

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εγώ δεν ψάχνω να βρω φαντάσματα. Θέλω να σας πω ότι το 95% των συμβάσεων που υπήρχαν στα εξοπλιστικά ήταν χωρίς εγγυητικές επιστολές. Είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ των τελευταίων συμβάσεων δεν είχαν περάσει από προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι τιμολογήσεις και οι υπερτιμολογήσεις της τάξεως του 200%, του 300%, του 400% ήταν σύνηθες φαινόμενο. Μέσα από τους φακέλους έλειπαν τα περισσότερα δικαιολογητικά.

Ήρθαν εδώ εταιρείες, ιδίως από την Ευρώπη, από τη Γερμανία, οι οποίες καταδικάστηκαν για δωροδοκίες και ενώ αποζημίωσαν το γερμανικό κράτος, η Ελλάδα δεν τους είχε ζητήσει τίποτα. Τους καθίσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και βεβαίως να μας πουν το ποιοι ήταν αυτοί που τα έπαιρναν, γιατί δεν φταίει για όλα στην Ελλάδα ο Τσοχατζόπουλος. Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε, είναι στην φυλακή, πλήρωσε η οικογένειά του, κατασχέθηκε η περιουσία του αλλά δεν ήταν μόνος του. Πέρασαν πολλοί από εδώ. Πλήρωναν μέχρι προσφάτως τα υποβρύχια του Τσοχατζόπουλου, τα άρματα μάχης για τα οποία υπήρχαν δωροδοκίες και οι υπόλοιπες 19 υποθέσεις που δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να τις αναφέρω.

Αυτές όλες οι υποθέσεις έχουν πάει στη δικαιοσύνη. Οι λίστες Λαγκάρντ άνοιξαν και οφείλει η δικαιοσύνη – δεν είναι μόνο θέμα του Νικολούδη – πριν από τις εκλογές να πει την αλήθεια και πού βρίσκεται υπόθεση προς υπόθεση.

Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να καλείται να πληρώνει και εκείνοι οι οποίοι έβγαζαν παράνομα έξω τα χρήματά τους, γιατί υπάρχουν και άλλοι που τα έβγαζαν και νόμιμα, δεν μπορεί να υπάρχει ένα «σύννεφο» σε όλα αυτά”.