Κάτι -επιτέλους- κινείται στην ελληνική αμυντική βιομηχανία;

Κάτι κινείται στην ελληνική αμυντική βιομηχανία; Έτσι φαίνεται αν κρίνουμε από τις επαφές που γίνονται αλλά και από την ανταπόκριση που υπάρχει ίσως για πρώτη φορά από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Μετά από επαφές που είχε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) με την ηγεσία της ΓΔΑΕΕ , έλαβε μια επιστολή από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή απόστρατο ναύαρχο Κυριάκο Κυριακίδη, η οποία αποτελεί ένδειξη αλλαγή νοοτροπίας προς το καλύτερο . Να υπενθυμίσουμε οτι μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην ΓΔΑΕΕ τοποθετήθηκε επικεφαλής ο απόστρατος πτέραρχος Κοσμάς Βούρης και αναπληρωτής γενικός διευθυντής ο κ.Κυριακίδης.

Η επιστολή Κυριακίδη προς τον ΣΕΚΠΥ: 

Αθήνα 30 Ιουλίου 2015

Έχει παρατηρηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει καθυστέρηση ανταπόκρισης της υπηρεσίας σε θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία.
Επειδή πολλά θέματα είναι χρονίζοντα και υπάρχουν πάντοτε περιθώρια επιτάχυνσης των διαδικασιών εκτιμάται ότι η επισήμανση τέτοιων προβλημάτων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες θα βοηθούσαν ουσιαστικά την υπηρεσία στην προσπάθεια της για απομείωση του προβλήματος.
Κατόπιν των ανωτέρω και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας ΓΔΑΕΕ – Αμυντικής Βιομηχανίας κάθε ενδιαφερόμενος που έχει την αίσθηση της αδικαιολόγητης καθυστέρησης ενεργειών, εκ μέρους της Υπηρεσίας, παρακαλείται να επικοινωνεί με τον Διευθυντή του Γραφείου μου Επισμηναγό Γ. Καλόγνωμο (τηλ. 210 7466490) για καθορισμό συνάντησης ώστε να εξετάζεται μεμονομένα το θέμα που τον αφορά προκειμένου, όπου είναι δυνατόν να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Με εκτίμηση

Αντιναύαρχος ΠΝ (εα) Κυριάκος Στ. Κυριακίδης