KC-46A Pegasus: Παραμένουν έξι σοβαρά προβλήματα στα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, παραδέχεται η USAF

Αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) αποκάλυψε ότι το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A Pegasus αντιμετωπίζει ακόμη έξι προβλήματα «κατηγορίας ένα».

Εάν δεν διορθωθούν, τα αεροπορικά προβλήματα στην κατηγορία ένα θεωρούνται «σοβαρά» καθώς μπορεί να προκαλέσουν θάνατο και σοβαρούς τραυματισμούς. Μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε διακοπή της γραμμής παραγωγής.

Σύμφωνα με το το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (GAO), τα πιο σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν την παραγωγή και παράδοση του KC-46A είναι το σύστημα απομακρυσμένης όρασης (RVS) και το σύστημα κάμερας που χρησιμοποιούν οι χειριστές για τον ανεφοδιασμό άλλων αεροσκαφών.

Ο αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Lee Ottati , δήλωσε ότι αναπτύσσεται ένα νέο σύστημα όρασης και θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες για κάθε Pegasus ώστε να τοποθετηθεί με το νέο σύστημα RVS.

Μια άλλη ανεπάρκεια κατηγορίας 1 είναι η «ακαμψία» στο σύστημα ανεφοδιασμού, που εμποδίζει το αεροσκάφος να ανεφοδιάσει το αεροσκάφος  A-10 Warthog. «Η επιδιόρθωση αναμένεται να αναπτυχθεί γύρω στις αρχές του 2025», σύμφωνα με τον Ottati.

Τα υπόλοιπα ζητήματα σχετίζονται με τη βοηθητική μονάδα ισχύος και το σύστημα καυσίμου του δεξαμενόπλοιου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing έχει μέχρι στιγμής υποστεί ζημίες άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διορθώσει τα προβλήματα με το αεροσκάφος.

Με πληροφορίες από: The Defense Post