KF-16: Συντριβή μαχητικού της ROKAF – Καθηλώθηκε ο στόλος αεροσκαφών και αναβλήθηκε η άσκηση «Soaring Eagle»

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου KF-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας (συνετρίβη χθες μετά από τεχνική βλάβη στον κινητήρα του κατά την διάρκεια της πτήσης, γεγονός που ανάγκασε τον πιλότο να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και έτσι κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο με ασφάλεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ROKAF.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στη Νότια Κορέα, επικαλούμενα πληροφορίες από την ROKAF, το μαχητικό αεροσκάφος τύπου KF-16, που βρισκόταν σε υπηρεσία με την 19η Πτέρυγα Μάχης, πραγματοποιούσε πτήση 85 χιλιόμετρα ανατολικά της Σεούλ και περί τις 08:05 μ.μ αντιμετώπισε βλάβη στον κινητήρα, που οδήγησε στην συντριβή του αεροσκάφους.

KF-16 της Πολεμικής Αεροπορίας Ν. Κορέας

Ο πιλότος διασώθηκε και ήδη η ROKAF έχει διατάξει έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό, ενώ δόθηκαν δύο ακόμα εντολές.

Αφενός, η καθήλωση όχι μόνο του στόλου μαχητικών αεροσκαφών τύπου KF-16, αλλά και των υπόλοιπων τύπων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας εκτός από τα εναέρια μέσα έρευνας και διάσωσης. Αφετέρου, αναβλήθηκε η αεροπορική άσκηση «Soaring Eagle» που διεξάγεται κάθε έξι μήνες και επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.