Kill Web: Το σχέδιο της Νότιας Κορέας να καταστρέφει εχθρικούς πυραύλους πριν ακόμα εκτοξευθούν

Η Νότια Κορέα παρουσίασε μια νέα ιδέα για την αντιμετώπιση πυραυλικών και πυρηνικών απειλών από τους εχθρούς της, ιδιαίτερα τη Βόρεια Κορέα, με την ονομασία «Kill Web».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, το «Kill Web» είναι μια στρατηγική πολλαπλών επιπέδων που χρησιμοποιεί τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου, επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο και άλλα μέσα για να αποτρέψει τους εχθρούς να εκτοξεύσουν πυραύλους.

Η ικανότητα αυτή θα επέτρεπε στη Σεούλ να εξουδετερώσει εξελιγμένα εχθρικά πυραυλικά συστήματα ακόμη και πριν μπορέσουν να εκτοξευθούν. Η ιδέα είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο του Military Innovation 4.0, ενός έργου για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών αιχμής για την οικοδόμηση μιας εξυπνότερης και πιο ανθεκτικής ένοπλης δύναμης.

Kill Web και Kill Chain

Η Νότια Κορέα διαθέτει επί του παρόντος έναν μηχανισμό προληπτικού χτυπήματος που ονομάζεται «Kill Chain», σχεδιασμένος να λειτουργεί γραμμικά και διαδοχικά σε τρεις άξονες.

Ωστόσο, το Kill Web φέρεται να προσφέρει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση, επιτρέποντας στο στρατιωτικό προσωπικό να κάνει προσαρμογές στις αρχικές του φάσεις στόχου.

Θα χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του συστήματος Kill Chain, αντί για την αντικατάστασή του, σύμφωνα με αξιωματούχο του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας. «Το Kill Web, όπως ο ιστός αράχνης, συνεπάγεται συχνές προσαρμογές της αποστολής για να διασφαλιστεί η λειτουργική αποτελεσματικότητα».

Η κίνηση της Σεούλ να ενισχύσει τις δυνατότητές της πυραυλικής άμυνας τροφοδοτείται από τον αυξανόμενο αριθμό δοκιμών πυραύλων που πραγματοποιούνται από τον κύριο εχθρό της, τη Βόρεια Κορέα.

Τον περασμένο μήνα, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πυραύλους cruise μετά από τη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας που επικεντρώθηκε στις απαντήσεις σε πυρηνική επίθεση.

Η Βόρεια Κορέα θεώρησε την άσκηση ως «κήρυξη πολέμου» και εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους Hwasal-2 σε μια λεγόμενη «άσκηση σταρτηγικής εκτόξευσης πυραύλων cruise».

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters