Κίνα: Κατασκεύασε το μεγαλύτερο τετράποδο ρομπότ στον κόσμο για μεταφορά εξοπλισμών [vid]

Η Κίνα κατασκεύασε το «μεγαλύτερο τετράποδο βιονικό ρομπότ στον κόσμο», που μπορεί να μεταφέρει πάνω από 160 κιλά εξοπλισμού με ταχύτητα 6,2 μίλια την ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Global Times. Στόχος είναι η μεταφορά εξοπλισμού για στρατιώτες που σταθμεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από το κινεζικό κρατικό μέσο People’s Daily, δείχνει ένα τετράποδο ρομπότ σε τεράστιο μέγεθος να κυκλοφορεί σε έναν άδειο δρόμο. Ένα τέτοιο τεχνολογικό κατασκεύασμα θα μπορούσε να αποφέρει τεράστιο όφελος σε περιοχές απρόσιτες για συμβατικά οχήματα.

Ο σχεδιασμός του «ρομπότ» είναι παρόμοιος με αυτός του τετράποδου ρομπότ «AlphaDog» που κατασκευάστηκε από την DARPA της Boston Dynamics και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2012.

Το νέο ρομπότ της Κίνας είναι ικανό να κινείται προς τα εμπρός, προς τα πίσω και διαγώνια, ενώ σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί ακόμη και να «πηδήξει». Ο κινεζικός στρατός οραματίζεται να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει εξοπλισμούς, όπως πυρομαχικά και τρόφιμα, μέσα από ορεινές περιοχές ή ερήμους όπου τα συμβατικά οχήματα δυσκολεύονται να περάσουν.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πηγές αναφέρουν πως το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί και να οπλιστεί, ώστε να συμμετέχει σε επιχειρήσεις, σαν ένα drone εδάφους.

Η Κίνα ανέπτυξε επίσης ένα τετράποδο ρομπότ σε μέγεθος σκύλου, που ονομάστηκε Geda, το οποίο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στις μεταφορές εξοπλισμών σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην Κίνα αποδεικνύουν ότι διαθέτει μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισσοροπίες δυνάμεων στο πεδίο μάχης.

Με πληροφορίες από: Futurism / Global Times