Κίνα: Νέο «μυστηριώδες» πλοίο θυμίζει αντιγραφή των stealth αντιτορπιλικών Zumwalt [pics]

Εικόνες εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, οι οποίες φαίνεται να δείχνουν ένα νέο πλοίο του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού. Το θολό περίγραμμα ενός σκάφους, που μοιάζει με το αντιτορπιλικό τύπου Zumwalt  του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, απεικονίζεται σε ένα ομιχλώδες τοπίο, πιθανότατα στο ναυπηγείο.

Η περιγραφή που δίνεται στις αρχικές αναρτήσεις είναι ότι πρόκειται για πλοίο που προορίζεται προς το παρών για δοκιμές. Αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη εξήγηση, σε αντίθεση με την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας κατηγορίας πολεμικών πλοίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Naval News. Τόσο το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη Κίνα (PLAN) όσο και ορισμένα ναυπηγεία έχουν τους πόρους για να κατασκευάσουν πειραματικά πλοία και εν προκειμένω, ένα τέτοιο σενάριο φαίνεται να είναι αρκετά πιθανό.

Εκσυγχρονισμένο αντίγραφο του Sea Hunter;

Το «μυστηριώδες» πλοίο έχει ιδιαίτερη ομοιότητα στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του, με το αμερικανικό stealth αντιτορπιλικό τύπου Zumwalt. Ωστόσο, το κινεζικό πλοίο μπορεί να έχει υποστηρίγματα τοποθετημένα στο πίσω μέρος της γάστρας, όπως το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας Sea Hunter (USV) του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει έναν «κλώνο» του Sea Hunter, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019, αλλά δεν αποτέλεσε μέρος κάποιου μεγάλου σχεδίου του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί τα πλάνα να απεικονίζουν μια νέα βελτιωμένη έκδοση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινεζικό ναυτικό έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη τεχνολογιών μη επανδρωμένων σκαφών, ενώ είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο, αλλά όχι γνωστό, πρόγραμμα σκαφών drone.

Με πληροφορίες από: Naval News