Kizilelma: Η Baykar παρουσιάζει το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της [pics]

Η τουρκική εταιρεία Baykar παρουσίασε σήμερα Τρίτη το νέο της drone, Kizilelma, στη μεγάλη τεχνολογική εκδήλωση της Τουρκίας, Teknofest Karadeniz.

Το Kizilelma (που μεταφράζεται ως κόκκινο μήλο) πρόκειται να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu η Elif Ergin, εκπαιδευτής πιλότων στην εταιρεία.

Το πρωτότυπο αεροσκάφος ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021, είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία δομικής ολοκλήρωσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η διαδικασία μηχανικής και αεροπορικής ολοκλήρωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη, είπε.

Το νέο αυτό drone – μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου MIUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi – Σύστημα Μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους), αναμένεται να επιχειρεί για πέντε ώρες σε υψόμετρο 35.000 ποδιών, με μέγιστο βάρος απογείωσης 5,5 τόνους, ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνο και με ταχύτητες έως και 0,64 Mach.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται και να απογειώνεται από πολεμικά πλοία με μικρούς διαδρόμους όπως το TCG Anadolu του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Baykar σχεδιάζει να το ενσωματώσει με όλα τα εγχώρια αναπτυγμένα όπλα και όλα τα πυρομαχικά στο απόθεμα της πολεμικής αεροπορίας, υπογράμμισε.

Η εξαήμερη εκδήλωση Teknofest Karadeniz διοργανώθηκε στην Σαμψούντα από το Ίδρυμα Τουρκικής Ομάδας Τεχνολογίας (Ίδρυμα T3) και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας.