Kizilelma: Συνεχίζει τις δοκιμές το «Κόκκινο Μήλο» της Τουρκίας – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη πτήση [vid]

Το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας, το Kizilelma, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Baykar, συνεχίζει τις δοκιμές του.

Συγκεκριμένα, το μαχητικό-drone, το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν και «Κόκκινο Μήλο», πραγματοποίησε τη δεύτερη πτήση του στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων AKINCI στο Çorlu του Tekirdağ. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πτήσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμή του συστήματος αναγνώρισης.

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο επικεφαλής τεχνολογίας της τουρκικής εταιρείας Baykar, ο οποίος διεύθυνε τη δοκιμαστική πτήση του τουρκικού drone (Εθνικό Σύστημα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μάχης – MIUS), κοινοποίησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μη επανδρωμένο μαχητικό πέρασε τις δοκιμές τροχοδρόμησης και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αναπτύχθηκε για να επιχειρεί από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αποστολές στο εξωτερικό. Ο κινητήρας turbojet που διαθέτει, έχει κατασκευαστεί από την ουκρανική εταιρεία Motor Sich.

Το Kizilelma θα είναι επίσης σε θέση να πετά με ωφέλιμο φορτίο έως 1.500 κιλά (3.300 λίβρες), εξοπλισμένο με πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής και υψηλή επίγνωση της κατάστασης με το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικά σαρωμένης συστοιχίας (AESA), το οποίο επίσης αναπτύχθηκε εγχώρια. Προβλέπεται ότι θα μπορεί να πετάει για πέντε ώρες και να φτάνει ταχύτητες έως και 800 χλμ/ώρα (500 mph ή 0,64 Mach).

Με πληροφορίες από: raillynews.com / Daily Sabah / Φωτογραφίες αρχείου Reuters