Kronshtadt: Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε νέο συμβατικό υποβρύχιο κλάσης Lada

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας παρέλαβε το νέο υποβρύχιο Kronshtadt κλάσης Lada, μετά από επίσημη τελετή και έπαρση σημαίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Γεβμένοφ και υψηλόβαθμων στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης και των ναυτικών δυνάμεων.

«Πρόκειται για ένα ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς, το οποίο εντάχθηκε στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικές τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στην συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης, χάρη στα καινούργια λειτουργικά συστήματα που διαθέτει, τις stealth ιδιότητες και τα ισχυρά οπλικά του συστήματα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Α/ΓΕΝ.

Σημειώνεται ότι τα συμβατικά υποβρύχια κλάσης Lada, όπως το Kronshtadt, έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως επιθέσεις κατά εχθρικών πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων, επιθέσεις κατά επίγειων – χερσαίων στόχων αλλά και ανθυποβρυχιακή άμυνα σε παράκτιες περιοχές.

Έχουν μήκος 68 μέτρα, στην επιφάνεια έχουν εκτόπισμα 1.750 τόνους και εν καταδύσει μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων. Έχουν μέγιστη επιχειρησιακή εμβέλεια 7.500 ναυτικών μιλίων, αυτονομία 45 ημερών, πλήρωμα 35 ατόμων και είναι εξοπλισμένα με τορπίλες των 533 χιλιοστών και με διαμορφώσεις πυραύλων cruise τύπου Kalibr, για πλήγματα κατά στόχων επιφανείας (αντιπλοϊκοί) και κατά εχθρικών στόχων στην ξηρά.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου ρωσικού Υπουργείου Άμυνας