LAH: Δοκιμές στο απόλυτο ψύχος για το Ελαφρύ Οπλισμένο Ελικόπτερο της Νότιας Κορέας [vid]

Η Διοίκηση Προγράμματος Απόκτησης Εξοπλισμών Άμυνας στη Νότια Κορέα (DAPA) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμές χαμηλής θερμοκρασίας στο εξωτερικό, του Ελαφρού Οπλισμένου Ελικοπτέρου (LAH) που βρίσκεται υπό ανάπτυξη στην Κορέα.

Η δοκιμή χαμηλής θερμοκρασίας του LAH διεξήχθη στο Yellowknife του Καναδά για περίπου 9 εβδομάδες από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022. Η κύρια αποστολή του LAH είναι να καλύπτει μονάδες αεροπορικής επίθεσης και να καταστρέφει εχθρικά άρματα μάχης.

Η ανάπτυξη ξεκίνησε από την Korea Aerospace Industries (KAI) τον Ιούνιο του 2015 και το πρωτότυπο αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Περίπου τρία χρόνια μετά την έναρξη της ανάπτυξης, τον Δεκέμβριο του 2020, κρίθηκε προσωρινά κατάλληλο για πολεμική χρήση.

Το Yellowknife είναι το πιο κοντινό στην Αρκτική μεταξύ των καναδικών πόλεων και είναι γνωστό ως το καλύτερο μέρος για δοκιμές χαμηλής θερμοκρασίας, καθώς στα μέσα του χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει τους -32℃.
Στην διαδικασία αυτή δοκιμάστηκαν περίπου 165 αντικείμενα μέσω συνολικά 40 πτήσεων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε δοκιμή εμποτισμού, η οποία εκθέτει το αεροσκάφος σε χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και επαληθεύει τις δυνατότητες λειτουργίας του.

Η δοκιμή εμποτισμού εκθέτει το αεροσκάφος σε θερμοκρασία -32℃ για 12 ώρες για να ελεγχθεί εάν ο κινητήρας έχει ξεκινήσει και ο εξοπλισμός λειτουργεί κανονικά. Όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η δοκιμή παρακολούθησης και η αξιολόγηση του LAH, θα αποκτήσει τον προσδιορισμό της καταλληλότητας για μάχη και θα επεκταθεί σε μη επανδρωμένα σύνθετα συστήματα μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης στα τέλη του 2022.

Ο Διευθυντής του τμήματος ελικοπτέρων της DAPA εκτίμησε ότι «Θα ξεκινήσουμε επίσης την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου συστήματος που θα ονομάζεται Changer, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ικανότητας επιβίωσης των πιλότων και του στρατιωτικού προσωπικού».

Πηγή: Defense World / Φωτογραφία Wikipedia