Leopard 2: Έφτασαν στην Πολωνία οκτώ καναδικά άρματα μάχης με προορισμό την Ουκρανία [pics]

Σύμφωνα με αναάρτηση της Υπουργού Άμυνας του Καναδά, οκτώ τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 έφτασαν στην Πολωνία, με τελικό προορισμό την Ουκρανία, στο πλαίσιο της υπόσχεσης της καναδικής κυβέρνησης στο Κίεβο για την παροχή στρατιωτικού υλικού, εξοπλισμού και τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Άμυνας του Καναδά, Ανίτα Ανάντ: «Και τα οκτώ άρματα μάχης τύπου Leopard 2 που είχε υποσχεθεί ο Καναδάς για την Ουκρανία έφτασαν τώρα στην Πολωνία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην Ουκρανία και να παρέχουμε στους Ουκρανούς τα μέσα που χρειάζονται για να πολεμήσουν και να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Βρετανία παρέδωσαν τον περασμένο μήνα στην Ουκρανία 18 προηγμένα άρματα μάχης τύπου Leopard και 14 άρματα μάχης Challenger 2 αντίστοιχα, που είναι έτοιμα να αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των ουκρανικών στρατευμάτων σε αυτά.

Από την μεριά της,ηΗ Ισπανία θα παραδώσει τα έξι άρματα μάχης Leopard που έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία μετά την εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών, όπως ανακοίνωσε πριν μερικές εβδομάδες η υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες. «Αυτά τα έξι άρματα μάχης (…) θα σταλούν στην Ουκρανία μετά την εβδομάδα του Πάσχα», δήλωσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή από τις 10 Απριλίου και μετά.