Leopard: Η αποστολή αρμάτων μάχης από την Γερμανία δεν εξαρτάται από την αποστολή αμερικανικών Abrams

Η Γερμανία διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι η αποστολή των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, εξαρτάται άμεσα από το αν οι ΗΠΑ στείλουν τα δικά τους M1 Abrams.

Onalert Newsroom
Leopard

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανία διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι η αποστολή των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, εξαρτάται άμεσα από το αν οι ΗΠΑ στείλουν τα δικά τους M1 Abrams.

Μερικές ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να στείλουν βαρέα άρματα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι η απόφαση για την αποστολή τους θα ληφθεί κατά τις συνομιλίες των υπουργών Άμυνας στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Το ΝΑΤΟ και οι επικεφαλής της άμυνας περίπου 50 χωρών συνεδριάζουν σήμερα στο Ράμσταϊν για να συντονίσουν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας πριν από σχεδόν 11 μήνες.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκεται το αν η Γερμανία θα επιτρέψει την επανεξαγωγή στην Ουκρανία των γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία χρησιμοποιούνται από ένοπλες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πάντως σήμερα στο Βερολίνο πως η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία ουδέποτε εξαρτήθηκε από το αν θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες μια παρόμοια κίνηση με τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams.

Μερικές ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να στείλουν βαρύ οπλισμό

«Αυτή η συζήτηση θα γίνει σήμερα στο Ράμσταϊν, όπου η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί. Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία τα όπλα που είναι απαραίτητα όχι μόνο για να αποκρούσει, κάτι που κάνει, αλλά και για να ανακτήσει έδαφος», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ προς τους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, αναφερόμενος στη μάχη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής.

«Πιστεύω πως η Ουκρανία χρειάζεται τα όπλα μάχης και τα βαρέα άρματα που έχει ζητήσει και μερικές ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να δώσουν και ελπίζω πως αυτή είναι η απόφαση που έχει ληφθεί», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος μέσω βίντεο στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη στο Ράμσταϊν, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων και ζήτησε κυρίως άρματα μάχης.

Ο Ζελένσκι τόνισε πως οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να διαπραγματεύονται για τις διάφορες ποσότητες αρμάτων μάχης, αλλά να προχωρήσουν σε μια μείζονα προμήθεια που θα σταματήσει το κακό».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η υποναύαρχος Νάνσι Λακόρ αποδίδει τιμές μπροστά στο άγαλμα του Μοναχικού Ναύτη στην Ουάσινγκτον
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές: Η απολυμένη από τον Χέγκσεθ ναύαρχος που «διεμβόλισε» την «κόκκινη» Νότια Καρολίνα

Η απόστρατη ναύαρχος Νάνσι Λακόρε επικράτησε της Ρεπουμπλικανής αντιπάλου της σε μια περιφέρεια όπου ο Πρόεδρος Τραμπ είχε επικρατήσει με διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων πριν από δύο χρόνια

Υποστηρικτές πανηγυρίζουν σε εκλογική βραδιά στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις Γαλλίας και Γερμανίας μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών του Τραμπ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο απρόβλεπτο, ενώ ο Γερμανός υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για την «ιστορική τους νίκη»

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρετά τον Τζον Όσοφ σε προεκλογική συγκέντρωση στη Τζόρτζια
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τραμπ το «τσουνάμι» των Δημοκρατικών, λέει ο Ομπάμα

Οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν τον έλεγχο τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, ανατρέποντας τους συσχετισμούς έναντι των Ρεπουμπλικάνων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Ο Άμπντουλ Ελ-Σαγιέντ σε βήμα ομιλίας με ενωμένα χέρια μετά τη νίκη του στο Μίσιγκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές: Νίκη του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ στο Μίσιγκαν – Γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής και «τρόλαρε» τον Τζέι Ντι Βανς

Ο γιατρός επικράτησε του Ρεπουμπλικάνου Μάικ Ρότζερς σύμφωνα με τις προβολές του Decision Desk HQ, ξεπερνώντας την υποστήριξη που έλαβε ο αντίπαλός του από τη Χέιλι Στίβενς