Leopard: Η Ουγγαρία παρέλαβε τρία νέα άρματα μάχης στην έκδοση 2A7

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουγγαρίας παρέλαβαν τρία νέα άρματα μάχης Leopard 2A7HU, σε επίσημη τελετή παράδοσης που έγινε σε στρατιωτική βάση στη βορειοδυτική Ουγγαρία.

Πλέον, η Ουγγαρία διαθέτει οχτώ προηγμένα κύρια άρματα μάχης. Τα νέα Leopard πρόκειται να ενταχθούν στην 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Klapka György του στρατού που σταθμεύει στην Tata, κοντά στα σύνορα Ουγγαρίας – Σλοβακίας.

Η Ουγγαρία θα αυξήσει κι άλλο τον στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων της, καθώς αναμένεται να λάβει 36 ακόμη άρματα μάχης Leopard, πέντε οχήματα ανάκτησης Wisent 2HU και τρία άρματα μάχης Leguan 2HU μέχρι το 2028.

Θεωρούμενο η πιο σύγχρονη παραλλαγή του άρματος Leopard 2 της Krauss-Maffei, το 2A7HU μπορεί να λειτουργεί σε συγκρούσεις χαμηλής και υψηλής έντασης, χρησιμοποιώντας προγραμματιζόμενα εκρηκτικά υψηλής αντοχής για επίθεση και ενσωματώνοντας σπονδυλωτή αμυντική θωράκιση.

Το πυροβόλο όπλο της Rheinmetall των 120 χιλιοστών μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια στόχους 5 χιλιόμετρα μακριά.

Οι αυξημένες επενδύσεις της Ουγγαρίας στην άμυνά της οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία της Βουδαπέστης να συνεισφέρει περισσότερο στα αμυντικά προγράμματα του ΝΑΤΟ.

Το 2018, η χώρα παρήγγειλε 44 άρματα μάχης Leopard 2A7HU και 24 αυτοκινούμενα πυροβόλα από την γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann. Το συμβόλαιο εκτιμήθηκε σε περίπου 565 εκατομμύρια δολάρια. Τα νέα Leopard πρόκειται να αντικαταστήσουν τα T-72M1, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε ισχύ από τη δεκαετία του 1970.

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου