Lockheed Martin: Επιτυχημένη δοκιμή του νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Advanced Off-Board Electronic Warfare [pics]

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια κυβερνητική δοκιμή των δυνατοτήτων του νέου και προηγμένου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου τύπου Advanced Off-Board Electronic Warfare, το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε ελικόπτερο τύπου MH-60R του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική εταιρεία, η επιτυχημένη αυτή δοκιμή έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι ήταν η πρώτη φορά που το Advanced Off-Board Electronic Warfare ήταν σε θέση να επιδείξει τις ικανότητές του στην εμπλοκή εχθρικών στόχων αλλά και να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα και πληροφορίες στους τεχνικούς του προγράμματος ανάπτυξης, ενώ μάλιστα βρισκόταν υπό τον έλεγχο του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Οι ιδιότητές του

Παρά το γεγονός ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου έχει σχεδιαστεί για να εγκατασταθεί στα ελικόπτερα τύπου MH-60R και MR-60S, εντούτοις στη δοκιμή αυτή χρησιμοποιήθηκε μόνο από ελικόπτερο διαμόρφωσης «Romeo». Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Lockheed Martin δήλωσε, με αφορμή την δοκιμή ότι το Advanced Off-Board Electronic Warfare θα είναι «πολλαπλασιαστής ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και θα βοηθήσει το προσωπικό να κυριαρχήσουν στις θάλασσες και να ελέγχουν το πεδίο επιχειρήσεων δίχως να ρίξουν ούτε μια βολή».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το προηγμένο αυτό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αναβαθμίζεται διαρκών και να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες όσο θα μεταβάλλονται οι εχθρικές απειλές στο μέλλον.

Συνοπτικά, το Advanced Off-Board Electronic Warfare είναι τοποθετημένο σε ειδικό ατρακτίδιο και θα έχει ως πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση εχθρικών πυραυλικών συστημάτων και την επιτήρηση του πεδίου επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην διασφάλιση λειτουργικών επικοινωνιών μεταξύ φίλιων και συμμαχικών δυνάμεων.

Για τον λόγο αυτό, το Advanced Off-Board Electronic Warfare μπορεί να ενσωματωθεί και να είναι διαλειτουργικό με συστήματα που είναι εγκατεστημένα στα πολεμικά πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού όπως για παράδειγμα το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης τύπου Aegis Baseline 9C.2+ αλλά και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που έχουν αναπτυχθεί υπό το πρόγραμμα Surface Warfare Electronic Warfare Improvement Program Block II.

Με πληροφορίες και από: Defense News