M-346: Η Leonardo θα τοποθετήσει το όπλο 20 χιλιοστών της Nexter στην μαχητική έκδοση του αεροσκάφους

Η Leonardo θα τοποθετήσει ένα όπλο 20 χιλιοστών της Nexter στη μαχητική έκδοση του αεροσκάφους M-346, δήλωσε η ιταλική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την Airbus για την προώθηση της εκπαιδευτικής έκδοσης του αεροσκάφους.

Οι Leonardo και Nexter θα ενσωματώσουν το όπλο 20M621 της γαλλικής εταιρείας στο ελαφρύ μαχητικό M-346FA για να προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια και ακρίβεια από το πυροβόλο των 12,7 mm που παρέχεται από τη βελγική FN Herstal, το οποίο προσφέρεται ήδη με το αεροσκάφος.

Το M-346FA, το οποίο φέρεται να έχει πωληθεί στο Τουρκμενιστάν, μπορεί να ενσωματώσει πυρομαχικά αέρος-αέρος και αέρος-επιφάνειας και λοβούς στόχευσης που συνδέονται με οθόνες τοποθετημένες σε κράνος.

Το μαχητικό είναι μια παραλλαγή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους M-346 της Leonardo, το οποίο έχει πωληθεί σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Πολωνία, Σιγκαπούρη και Κατάρ, συγκεντρώνοντας 100.000 ώρες πτήσης.

Καθώς χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία συνεχίζουν να βασίζονται σε γηρασμένα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, η ανάγκη για εκπαίδευση υψηλής τεχνολογίας αυξάνεται καθώς οι χώρες παραγγέλνουν πιο εξελιγμένα αεροσκάφη όπως το F-35.

Στη δήλωσή τους για την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, οι Leonardo και Airbus προέβλεψαν ότι η ευρωπαϊκή αγορά «προηγμένων εκπαιδευτικών» θα ανέλθει σε περισσότερα από 400 νέα αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια.

Με πληροφορίες από: Defense News