M1 Abrams: Η Αμερική έστειλε τα πιο ισχυρά τεθωρακισμένα της στην Ευρώπη [pics]

Το πιο ισχυρό τεθωρακισμένο όπλο του στρατού των ΗΠΑ, τα τανκς M1 A2 Abrams, συμμετέχει στην πολυεθνική νατοϊκή άσκηση «Agile Spirit 19» στη χώρα της Γεωργίας.

Όλο και περισσότερες είναι οι στρατιωτικές υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ που απαιτούν δυνάμεις της Αμερικής να καταφθάνουν στην Ευρώπη, μετά την αποχώρηση των F-35 μαχητικών αεροσκαφών, η Αμερική στέλνει τεθωρακισμένα τανκς στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γεωργία, για νέα άσκηση.

Η πιο ισχυρή δύναμη μάχης του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ συμμετέχει στην κοινή, πολυεθνική άσκηση «Agile Spirit 19», η οποία ενισχύει την αποτελεσματικότητα, τη διαλειτουργικότητα και την ετοιμότητα των δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γεωργίας, των συμμάχων και των εταίρων του ΝΑΤΟ σε ένα ρεαλιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον πολέμου.

Η άσκηση «AGS» διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί μέρος του Κοινού Προγράμματος Άσκησης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης. Στόχος της άσκησης είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των στρατευμάτων των συμμετεχόντων εθνών και η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Φέτος είχαμε την όγδοη επανάληψή την άσκησης. Περίπου 3.300 στρατιωτικοί από 14 συμμαχικά και συνεργαζόμενα έθνη παίρνουν μέρος αυτήν την άσκηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της ενεργού φάσης της άσκησης, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί  με τεθωρακισμένα M1A2 Abrams διεξάγουν μαθήματα μάχης για μια μηχανοκίνητη δύναμη σε θέσεις εκπαίδευσης στο Orpholo.

Το M1 A2 Abrams είναι μια περαιτέρω βελτίωση του M1 A1 με ανεξάρτητο θερμικό πίνακα ελέγχου, εξελιγμένα όπλα, εξοπλισμό πλοήγησης θέσης και πλήρες σύνολο χειριστηρίων και οθονών που συνδέονται με ένα δίαυλο ψηφιακών δεδομένων.

Το πλήρωμα των τεθωρακισμένων M1A2 αποτελείται συνήθως από τέσσερις στρατιώτες που βασίζονται ο ένας στον άλλο για να καταστρέψουν εχθρικούς στόχους.

Πηγή: Defence Blog