M1 Abrams: Σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η εκπαίδευση των Ουκρανών στα αμερικανικά άρματα μάχης

31 αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams που θα χρησιμοποιήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα για εκπαίδευση πρόκειται να φτάσουν στη Γερμανία μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Abrams

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν τρεις δωδεκάδες αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M1 Abrams που θα χρησιμοποιήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα για εκπαίδευση πρόκειται να φτάσουν στη Γερμανία μέχρι τα τέλη Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Δυτικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ο στόλος των προηγμένων αρμάτων μάχης θα είναι καίριος στις προσπάθειες για την ανάκτηση των ρωσικά κατεχόμενων εδαφών στην ανατολική και νότια Ουκρανία, αν και δεν αναμένεται να φτάσουν έγκαιρα για να συμμετάσχουν στην αναμενόμενη εαρινή αντεπίθεση της χώρας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Τριάντα ένα εκπαιδευτικά άρματα μάχης Abrams θα φτάσουν στη βάση του αμερικανικού στρατού Grafenwoehr, στη Βαυαρία στην ανατολική Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας. Παράλληλα, μια ξεχωριστή αποστολή 31 αρμάτων μάχης, ανακαινισμένα για να πληρούν τις ουκρανικές προδιαγραφές, αναμένεται να φτάσει στα ουκρανικά πεδία μάχης μέχρι το τέλος του έτους.

Μόλις φτάσουν τα εκπαιδευτικά μέσα, περίπου 250 Ουκρανοί στρατιώτες θα λάβουν μέρος στην εκπαίδευση, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει 10 εβδομάδες, για να μάθουν πώς να χειρίζονται και να επισκευάζουν τα τανκς.

Οι οδηγίες θα προέρχονται από Αμερικανούς στρατιώτες από την 7η Διοίκηση Εκπαίδευσης Στρατού. Το αμερικανικής κατασκευής Μ1 Abrams, διαθέτει κύριο πυροβόλο των 120 mm, προηγμένες ικανότητες στόχευσης και διάτρησης θωράκισης ενώ τρέχει με τελική ταχύτητα περίπου 42 μίλια την ώρα.

Με πληροφορίες από: Defense News / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νότια Κορέα θα εκπαιδεύσει μισό εκατομμύριο στρατιώτες στον χειρισμό drones για να αντιμετωπίσει την απειλή της Βόρειας Κορέας

Ο νοτιοκορεάτικος στρατός θα αποκτήσει 11.000 drones για εκπαιδευτικούς σκοπούς μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας τα 60.000 μέχρι το 2029