M109 και ελικόπτερα από τη Λετονία στην Ουκρανία: «Μαζί μέχρι τη νίκη»

Έξι Howitzers M109, που έφτασαν πρόσφατα στην Ουκρανία από τη Λετονία, «δείχνουν αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ.

Ο Ρεζνίκοφ ευχαριστεί τον Λετονό ομόλογό του, Αρτις Παμπρίκς και τον λαό στη Λετονία, για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

«Μαζί θα νικήσουμε», καταλήγει ο Ρεζνίκοφ.

Από την πλευρά του ο Λετονός υπουργός Άμυνας, με ανάρτησή του επίσης στο Twitter, γνωστοποιεί πως η Λετονία έστειλε στην Ουκρανία ως δωρεά 4 ελικόπτερα, τα οποία σύντομα θα ενταχθούν στον αεροπορικό στόλο του Ουκρανικού Στρατού.

Όπως σημειώνει ο κ. Παμπρίκς, «Η Δύση πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να απελευθερωθεί ολόκληρη η επικράτειά της από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής».

«Τα Stingers που στείλαμε πριν από μισό χρόνο βοήθησαν στην καθυστέρηση της ρωσικής εισβολής. Τώρα, καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες ξεκινούν τις αντεπιθέσεις σε πολλά μέρη, τα ελικόπτερα που δωρίσαμε θα βοηθήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και θα σώσουν ζωές!» σημειώνει ο Λετονός ΥΠΑΜ.

«Τίποτα λιγότερο από μια πλήρη νίκη της Ουκρανίας δεν μπορεί να φέρει βιώσιμη ειρήνη. Τι σημαίνει η νίκη της Ουκρανίας θα το αποφασίσει η ίδια. Καθήκον μας είναι να υποστηρίξουμε αυτήν την απόφαση» προσθέτει ο ίδιος.

Για το τι θεωρεί η Λετονία ως λύση στην κρίση στην Ουκρανία, ο κ. Παμπρίκς απαριθμεί:

«Εάν ο πόλεμος τελειώσει με τους όρους της Ρωσίας, τότε ο Πούτιν δεν θα πάρει το σωστό μάθημα. Αν δει ότι χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη μπορεί να πετύχει τους στόχους του και να ξεφύγει, τότε ο πόλεμος στην Ευρώπη σίγουρα δεν θα τελειώσει», καταλήγει ο υπουργός Άμυνας στη Λετονία.