Με «εθνικό περίπτερο» οι αμυντικές βιομηχανίες σε έκθεση των ΗΠΑ

Εξωστρέφεια στην αμυντική βιομηχανία με συμμετοχή σε όλες τις ενδιαφέρουσες  διεθνείς εκθέσεις αμυντικού υλικού με ενιαίο εθνικό περίπτερο,είναι το στίγμα που επιχειρεί να επαναφέρει  ταχέως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανία – κρατικής και ιδιωτικής – η αρμόδια Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας κ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της υλοποίησης των κατευθυντήριων πολιτικών του Υπουργείου.Αυτή ξεκίνησε στις αρχές του 2014, με  πρώτο βήμα τη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω ενιαίου εθνικού περιπτέρου στις σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις και θα υλοποιηθεί πλήρως  για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2014 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 15 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον
 
Η AUSA αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με 30.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση και περισσότερες από 500 εταιρίες/εκθέτες οι οποίες καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο 27.800 τ.μ. 

Με 4 ελληνικές συμμετοχές στις ΗΠΑ 

Η Ελληνική Συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια δυναμική προσπάθεια συστράτευσης φορέων και επιχειρήσεων με στόχο  να αναδειχθούν οι δυνατότητες των εταιριών της  Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο της νέας αυτής  δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας και της προώθησης των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Η Εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται και από το Enterprise Greece. H αναπληρωτής υπουργός, κ. Φώφη Γεννηματά θα παρευρεθεί στην έκθεση της AUSA 2014 μαζί με στελέχη του Υπουργείου, ενώ η  ελληνική συμμετοχή την οποία επιμελείται το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο – που ρύθμισε τις λεπτομέρειες για το εθνικό περίπτερο- αποτελούν τέσσερις εταιρίες, μια εκ των οποίων τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.   
 
Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα με την Enterprise Greece, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του ενιαίου εθνικού περιπτέρου με 15.000 ευρώ.
 
 Εθνικά Περίπτερα και σε άλλες 6 μεγάλες Εκθέσεις

Παράλληλα, κατά την υλοποίηση του προαναφερθέντος στρατηγικού σχεδιασμού, βρίσκεται σε ώριμο στάδιο η προετοιμασία Εθνικών Περιπτέρων σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις αμυντικού υλικού (πάντα με συγχρηματοδότηση από την Enterprise Greece, η οποία παρέχει και πλήρη στήριξη σε επίπεδο τεχνογνωσίας).
 
           
 Μεταξύ άλλων θα επιχειρηθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ελληνικών εταιριών στις εκθέσεις IDEX (Αμπού Ντάμπι), LAAD (Ρίο ντε Τζανέιρο), IDEF (Κωνσταντινούπολη), IDET (Μπρνο), DSEI (Λονδίνο) και International Paris AirShow (Παρίσι).
 
Επιπρόσθετα ετοιμάζεται έκδοση με διαφημιστικό υλικό « Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία 2015-2019» με τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών. Η έκδοση αυτή θα αξιοποιείται σε κάθε επίσημη επίσκεψη υψηλόβαθμων ελληνικών αντιπροσωπειών, καθώς και στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό.
 
Το ΥΕΘΑ πέτυχε  η Αμυντική Βιομηχανία να συμπεριληφθεί στο στρατηγικό πλάνο που ετοιμάζουν το Υπουργείο Ανάπτυξης και  η Enterprise Greece για το 2015. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταρτίζεται το πρόγραμμα της προώθησης των εξαγωγών.


Διαβάστε ακόμη:

Επίσκεψη Γεννηματά στα γραφεία των ΕΑΣ

Υπογραφή Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας ΕΑΣ – ΑΤΚ


Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΑΣ και ΑΤΚ που άργησε χρόνια!