«Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα πληρωθείτε» είπε ο Ήσυχος στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, συναντήθηκε στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, με αντιπροσωπεία των Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ ανέφερε πως βρέθηκε λύση για την αποπληρωμή, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, των δεδουλευμένων των εργαζομένων, μέσω της διαδικασίας καταβολής από το Πολεμικό Ναυτικό.
 
Ζήτησε ολοκληρωμένη πρόταση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το μέλλον του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επίσης τους ενημέρωσε ότι θα ζητήσει από τους συναρμόδιους υπουργούς τη συγκρότηση μόνιμης διυπουργικής επιτροπής για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, με στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου. Για την κυβέρνηση ο τομέας της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και οι συναφείς δραστηριότητες αποκτούν στρατηγική σημασία στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου συμφέροντος.
 
Υπουργείο και εργαζόμενοι, συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου, όπως δεσμεύτηκε ο ΑΝΥΕΘΑ, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα που θα κατοχυρώνουν τόσο τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων όσο και γενικότερα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

«Πραξικόπημα» από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών: «Ότι πήρατε…πήρατε» λέει στους στρατιωτικούς!