MH-60R: Η Lockheed Martin θα αναπτύξει προηγμένα μικροηλεκτρονικά για τα ελικόπτερα του αμερικανικού ΠΝ

Η Lockheed Martin επιλέχθηκε για να αναπτύξει ένα προηγμένο πακέτο μικροηλεκτρονικών που θα ενσωματωθεί στα ελικόπτερα MH-60R Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τα νέα μικροηλεκτρονικά συστήματα είναι μέρος του προγράμματος Stimulating Transition for Advanced Microelectronics Packaging (STAMP), που θα επιτρέπουν τον ταχύτερο και ακριβέστερο εντοπισμό και αναγνώριση απειλών.

Η προηγμένη σουίτα STAMP θα διαθέτει μικρό μέγεθος, βάρος, ισχύ και κόστος, ελευθερώνοντας χώρο για άλλο εξοπλισμό για την υποστήριξη άλλων αποστολών από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Αν και η σουίτα μικρο-ηλεκτρονικών σχεδιάστηκε αρχικά για τα ελικόπτερα MH-60R Seahawk της Sikorsky, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θέλει να την ενσωματώσει και σε άλλες πλατφόρμες αέρος, ξηράς και θάλασσας.

Η σουίτα μικρο-ηλεκτρονικών της Lockheed θα χρησιμοποιεί το πακέτο πολλαπλών τσιπ της Altera για να παρέχει προηγμένες ψηφιακές και αναλογικές δυνατότητες. Οι εργασίες για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους 18 μήνες στις εγκαταστάσεις της Lockheed στο Owego της Νέας Υόρκης.

Η Lockheed Martin έχει επίσης αναπτύξει το προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου τύπου Advanced Off-Board Electronic Warfare, το οποίο είναι εγκατεστημένο στα MH-60R του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Με πληροφορίες από: The Defense Post