Mi-28NM: Με νέα πολεμικά ελικόπτερα εξοπλίζεται η Ρωσία [pics]

Το τελευταίο μαχητικό ελικόπτερο της Ρωσίας, το Mil Mi-28NM, είναι εξοπλισμένο με πυραύλους που του δίνουν τη δυνατότητα να χτυπά δύο στόχους κάθε φορά, δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Σεργκέι Ντρόνοφ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda τη Δευτέρα.

Η συνέντευξη έρχεται καθώς η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας στις 12 Αυγούστου.

«Το πολεμικό ελικόπτερο Mi-28NM διαθέτει τη δυνατότητα εκτόξευσης τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων για την κατάρριψη δύο διαφορετικών στόχων κάθε φορά. Επιπλέον, επιτρέπει τη χρήση πυραυλικών εξοπλισμών τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει την ικανότητα άμεσης αναζήτησης στόχων σε έδαφος και αέρα», δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία θα εξοπλιστεί με τα καινούργια ελικόπτερα εντός του έτους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έλαβε νωρίτερα φέτος δύο ελικόπτερα Mi-28NM για να ολοκληρώσει τις δοκιμές του. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού κατασκευαστή του Ελικοπτέρου, Αντρέι Μπογκίνσκι,  μια πιλοτική παρτίδα έξι πολεμικών Mi-28NM έχει προγραμματιστεί να ενταχθεί στη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη έως το 2020.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξέι Κρίβορουτκο, δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει σύμβαση με ρωσικό κατασκευαστή για την παράδοση συνολικά 98 στρατιωτικών ελικοπτέρων Mi-28NM.

Το Mi-28NM είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του ελικοπτέρου Mi-28N ‘Night Hunter’. Οι εργασίες για τη νέα τροποποίηση του ελικοπτέρου ξεκίνησαν το 2009.

Πηγή: TASS