Mi-35M: Η Λευκορωσία παρέλαβε την πρώτη παρτίδα επιθετικών ελικοπτέρων από τη Ρωσία

Η Πολεμική Αεροπορία της Λευκορωσίας παρέλαβε μια παρτίδα επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35M από τη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η λευκορωσία παρέλαβε 4 νέα ελικόπτερα στην αεροπορική βάση Machulishchy στην περιοχή του Μινσκ. Οι λευκορώσοι πιλότοι πέρασαν ένα διάστημα εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό κέντρο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Mi-35M είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Mi-24 και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει τεθωρακισμένα οχήματα, εχθρικό προσωπικό, να παρέχει πυροσβεστική υποστήριξη σε μηχανοκίνητα τυφέκια και μονάδες αρμάτων μάχης, να προσγειώνει αλεξιπτωτιστές και να εκκενώνει τραυματίες, σύμφωνα με τη Ρωσία.

Πέρα από τα επιθετικά ελικόπτερα, η Ρωσία έχει προμηθεύσει τη πιο στενή σύμμαχό της με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, με συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 και μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30.

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η κατασκευή μιας τακτικής εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία επρόκειτο να ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουλίου.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου