Μια κυρία παρουσιάζει πιστόλια – R – 51 Remington

Από την Ελένη Βασιλοπούλου

Το νέο πιστόλι R-51 της Remington

Η Remington στις αρχές Δεκεμβρίου 2013, ανακοινώνει την κυκλοφορία του R-51, πρόκειται για ένα compact pistol των 9 mm, το οποίο θυμίζει ολίγον τι, το πιστόλι που είχε σχεδιάσει ο John Pederson ¨the pistol model 51¨. Από αυτό κατασκευάστηκαν 65.000 κομμάτια μεταξύ 1918 & 1927. Ένας μικρός αριθμός όπλων συναρμολογήθηκε από ήδη υπάρχοντα κομμάτια το 1930. Το R-51 είχε σταθερή κάνη και το επαναντατικό ελατήριο ήταν γύρω από αυτή, όπως συμβαίνει και με το Walther PPK. H διαφορά όμως που έκανε το μοντέλο R-51 μοναδικό, ήταν το γεγονός ότι το locking breech block ήταν στο κλείστρο.

Οι μηχανικοί της Remington απλώς κράτησαν την βασική αρχή του μοντέλου R-51. Από εκεί και περά σχεδίασαν ένα καινούργιο όπλο. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, φαίνεται να ξόδεψαν πολύ χρόνο στην επανασχεδίαση του νέου μοντέλου R-51.

Χαρακτηριστικά R-51
Στο νέο πιστόλι δεν υπάρχουν κοφτερές άκρες και γωνίες. Είναι ένα σχέδιο που κυριαρχούν οι καμπύλες και οι ομαλές γραμμές. Υπάρχει αμφιδέξιο κουμπί για την απελευθέρωση της γεμιστήρας και η συνηθισμένη εσωτερική ασφάλεια που εμποδίζει το όπλο να εκπυρσοκροτήσει σε περίπτωση πτώσης. Η κύρια ασφάλεια βρίσκεται στο πίσω μέρος της λαβής και εξασφαλίζει το όπλο από την στιγμή που αυτό βρίσκεται στο χέρι μας καθιστώντας το έτοιμο προς χρήση. Το R-51 διαθέτει εσωτερική σφύρα οπότε χαρακτηρίζεται ως «μονής ενέργειας». Η σκανδάλη του είναι πολύ καλή και έχει την ίδια αίσθηση όπως και στο πιστόλι ¨1911¨. Κινείται δε, προς τα πίσω ακριβώς όπως και στο ¨1911¨. Το R-51 μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ γρήγορα γιατί δεν υπάρχουν ασφάλειες που πρέπει συνειδητά να ασφαλιστούν ώστε να καταστεί το όπλο έτοιμο για δράση. Απλά, το τραβάς και πυροβολείς. Η διαδρομή της σκανδάλης είναι μικρή και σου επιτρέπει να εκτελείς συνεχόμενες βολές γρήγορα.
Πολύ προσοχή δόθηκε και στον σχεδιασμό της λαβής ώστε να βοηθά την σκόπευση, όταν «τραβάς» και φέρεις το πιστόλι στο στόχο, τα σκοπευτικά έρχονται στην ίδια ευθεία χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Επίσης το όπλο «κάθεται» χαμηλά στο χέρι του σκοπευτή με αποτέλεσμα να μειώνεται η αίσθηση της ανάκρουσης.

Αυτήν την στιγμή το R-51 βγαίνει στο διαμέτρημα των 9mm Luger και είναι πιστοποιημένο για +P πυρομαχικά. Η γεμιστήρα χωράει 7+1, (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα compact πιστόλι με single stack γεμιστήρα ώστε να κρατηθεί το πάχος της λαβής στο ελάχιστο δυνατό). Το R-51 θα κυκλοφορεί και με κάνη που θα διαθέτει σπείρωμα για την υποδοχή σιγαστήρα. Στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση των 40 S&W.

Το όπλο έρχεται με ένθετα λαβής σε πολλά πάχη ώστε να μην έχουν πρόβλημα αυτοί που το μέγεθος των χεριών τους είναι μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η στάνταρτ λαβή. Η κάνη είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα 416.Υπαρχουν επίσης και σκοπευτικά νυκτός.

Οι διαστάσεις έχουν ως εξής:
Βάρος: 20 ούγιες / 570 gr
Πάχος: 96 inches / 2.43 cm
Μήκος: 6 inches / 15.24 cm
Ύψος: 4.5 inches / 11.43 cm
Μήκος κάνης: 3.4 inches / 8.63 cm