Middle East Eye: Η Τουρκία προμηθεύει την Ουκρανία με εκατοντάδες βαριά πολυβόλα

Η Τουρκία προμηθεύει την Ουκρανία με βαριά πολυβόλα και έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 600 όπλα, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Middle East Eye, επικαλούμενο δύο ανωνυμες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία εξοπλίζει «αθόρυβα» το Κίεβο από την αρχή του πολέμου, με οπλισμένα drones, κατευθυνόμενους πυραύλους, προστατευτικό εξοπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Αλλά πρόσφατα άρχισε να προμηθεύει μοντέλα βαρέων πολυβόλων Canik M2, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χερσαία στρατεύματα καθώς και να συνδυαστούν με τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την πρώτη πηγή του Middle East Eye, τα συμβόλαια υπογράφηκαν μεταξύ του Κιέβου και της τουρκικής εταιρείας Canik τον Μάρτιο. 

Η δεύτερη πηγή αναφέρει ότι περισσότερα από 600 είχαν ήδη παραδοθεί στο Κίεβο για να χρησιμοποιηθούν από πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων του στρατού και της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών. «Η συμφωνία προβλέπει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό παραδόσεων. Θα σταλούν περισσότερα τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε η πηγή.

Τα πολυβόλα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα BMC Kirpi, τα οποία παραδόθηκαν στην Ουκρανία πέρυσι, σύμφωνα με το Middle East Eye. Η τουρκική εταιρεία όπλων Canik αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το βαρύ πολυβόλο είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως σε τεθωρακισμένα και ελαφρά οχήματα, πλοία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και από μονάδες του πεζικού.

Πηγή: Middle East Eye / Φωτογραφία Canik