MiG-29: «Τα πρώτα 4 μαχητικά παραδόθηκαν στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η Σλοβακία

Τα τέσσερα πρώτα σλοβακικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 παραδόθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας.

«Τα τέσσερα πρώτα μαχητικά MiG-29 παραδόθηκαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Μαρτίνα Κακασίκοβα, διαβεβαιώνοντας πως άλλα εννέα αεροσκάφη που έχει υποσχεθεί η Σλοβακία στην Ουκρανία θα μεταφερθούν εκεί «τις ερχόμενες εβδομάδες».

Η Σλοβακία ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα την Πολωνία, επίσης χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοινώνοντας την παράδοση μαχητικών στην Ουκρανία. Συνολικά η Σλοβακία δήλωσε ότι θα δωρήσει 13 σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφη.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Έντουαρντ Χέγκερ, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση της χώρας του ενέκρινε την παράδοση 13 μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-29 στην Ουκρανία, και δύο πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής – μεσαίας εμβέλειας τύπου Kub με συναφή εξοπλισμό και πυρομαχικά. Ωστόσο, μόνο 10 σλοβακικά μαχητικά είναι λειτουργικά και μπορούν να παραδοθούν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters