MiG-29K: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού [pic]

Ένα μαχητικό τύπου MiG-29K συνετρίβη σήμερα το πρωί στα ανοιχτά της ακτής Γκόα, δήλωσε εκπρόσωπος του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού σε ανάρτηση που έκανε και στο Twitter, ένα περιστατικό που σίγουρα θα προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στο Νέο Δελχί λόγω των συχνών ατυχημάτων με τα παλαιά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, επρόκειτο για μια πτήση «ρουτίνας» πάνω από το θαλάσσιο τμήμα της ομοσπονδιακής πολιτείας Γκόα, ωστόσο προέκυψε τεχνική δυσλειτουργία στο μαχητικό κατά την διάρκεια επιστροφής του στη βάση. Ο πιλότος αναγνώρισε το πρόβλημα και αφού το ανέφερε στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, στη συνέχεια χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει ήδη απογειωθεί ένα ελικόπτερο για τον έγκαιρο εντοπισμό και διάσωσή του, κάτι που και τελικά έγινε. Ο πιλότος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ήδη έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας για τα αίτια του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται πως το Νοέμβριο του 2020, ένα μαχητικό τύπου MiG-29K  είχε συντριβεί κατά την διάρκεια ασκήσεων στην Αραβική Θάλασσα, ενώ επιχειρούσε από τον αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ένα μαχητικό ίδιου τύπου είχε πάλι συντριβεί σε περιοχή της πολιτείας Γκόα.