MiG-31: Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς

Ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε σήμερα δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B Lancer πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς, τα οποία πλησίαζαν τα εναέρια σύνορα της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 26 Μαρτίου, ρωσικά μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Μπάρεντς εντόπισαν έναν ομαδικό εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για να εντοπιστεί ένας εναέριος στόχος και να αποφευχθεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναπτύχθηκε ένα μαχητικό MiG-31 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία. Το ρωσικό πλήρωμα μαχητικών αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως ζεύγος στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Καθώς πλησίαζε το ρωσικό μαχητικό, τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσάρμοσαν την πορεία πτήσης τους και απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του, δεν υπήρξε παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η πτήση του ρωσικού μαχητικού MiG-31 διεξήχθη αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα και με τήρηση μέτρων ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη έχουν «τετ-α-τετ» στην περιοχή αυτή. Αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος, αυτές οι αναχαιτίσεις αποτελούν «ρουτίνα» για Ρώσους και Αμερικανούς πιλότους.

Φωτογραφία αρχείου