MiG-31K: Νοκ άουτ βγήκε το ρωσικό μαχητικό – Πως έγινε το ατύχημα [pics]

Ένα απρόσμενο ατύχημα σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2022 στην αεροπορική βάση του Soltsy στην ευρύτερη περιοχή του Νόβγκοροντ, με «πρωταγωνιστή» ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-31K, το οποίο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχημένη απογείωση, με αποτέλεσμα να βγει εκτός διαδρόμου και να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Εικόνες από το περιστατικό δημοσιεύθηκαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς στην άτρακτο και στο μπροστινό μέρος του μαχητικού αεροσκάφους, που έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό Scramble, αφού το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε, τα δύο μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με ασφάλεια το MIG-31K δίχως να έχουν τραυματιστεί.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει ήδη την διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να βγει το μαχητικό «νοκ άουτ», όμως φαίνεται πως το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είναι πεπεισμένο ότι μετά τον τεχνικό έλεγχο και τη συντήρηση του, το MiG-31K θα επιστρέψει στην υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι ικανά να φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Kh-47 «Kinzhal», οι οποίοι είναι μια τροποποιημένη έκδοση του πασίγνωστου βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας «Iskander» 9K720 με αξιόπιστη επιχειρησιακή εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων και ταχύτητα Mach 10, ενώ είναι ικανοί να εμπλέξουν στόχους επιφανείας αλλά και θάλασσας χωρίς να εισέλθουν στον εναέριο χώρο του εχθρού.

Φωτογραφία Twitter