MiG και Sukhoi μπαίνουν γερά στο «παιχνίδι» της παγκόσμιας αγοράς μαχητικών αεροσκαφών

Οι ρωσικές εταιρείες κατασκευής MiG και Sukhoi αναδύονται ως οι ανερχόμενοι «κολοσσοί» της παγκόσμιας αγοράς μαχητικών αεροσκαφών σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την έκθεση του έγκριτου περιοδικού Aviation Week & Space Technology, όπου αποκαλύπτει την άνοδό τους στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του περιοδικού, τόσο η Sukhoi όσο και η MiG «ανεβαίνουν» στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής και ανάπτυξης μαχητικών αεροσκαφών, «κυνηγώντας» τις αμερικανικές Lockheed Martin και Boeing.

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι την πενταετία 2021 – 2025 η Sukhoi και η MiG θα αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας αγοράς μαχητικών αεροσκαφών το 2021-2025, η οποία εκτιμάται συνολικά σε 162,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

H λίστα και η παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών

Η Sukhoi θα αντιπροσωπεύει το 9% το οποίο εκτιμάται σε 15,2 δισ. δολάρια και  η MiG θα αντιπροσωπεύει το 1% που εκτιμάται σε 2,1 δισ. δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Sukhoi θα βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την Boeing με «μερίδιο» της τάξης του 10% που εκτιμάται σε 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια και την πρώτη Lockheed Martin με «μερίδιο» 48% που αντιστοιχεί σε περίπου 77,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρουν και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Sukhoi αναμένεται να προχωρήσει στην παραγωγή 218 μαχητικών αεροσκαφών το 2021-2025, και η MiG αντιστοίχως περίπου 43 μαχητικά αεροσκάφη

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου