Milliyet: Να πάρουμε μεταχειρισμένα Eurofighter για να ισορροπήσουμε την αγορά Rafale από την Ελλάδα

Εναλλακτικό σχέδιο εξοπλισμών της Άγκυρας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά F-16 παρουσιάζει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το «σχέδιο Β» προβλέπει αγορά μεταχειρισμένων Eurofighter από τη Βρετανία και ήδη γίνονται οι σχετικές συζητήσεις.

Το δημοσίευμα της Milliyet αναφέρει ότι τα εν λόγω μαχητικά είναι ισάξια των ελληνικών Rafale και με την αγορά τους η Τουρκία μπορεί να ισορροπήσει την κατάσταση στο Αιγαίο.

Δείτε το δημοσίευμα της Milliyet:

Ήδη όπως σας έχει ενημερώσει το OnAlert.gr, το ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter Typhoon στην Τουρκία ήταν ένα από τα αντικείμενα συζήτησης κατά την διάρκεια των επισκέψεων που πραγματοποίησαν οι Βρετανοί Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Διοικητής της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Χασάν Κουτσουκακιούζ, τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, τον κύριο παραγωγό της κοινοπραξίας Eurofighter, ενώ  άρθρο που δημοσιεύτηκε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι το Eurofighter, το οποίο παράγεται από μια κοινοπραξία της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, «έχει αποδεδειγμένο ιστορικό και είναι η ραχοκοκαλιά της συμμαχικής αεροπορικής άμυνας».

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr