MIR: Τo τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφoς επιφάνειας εκτοξεύει τορπίλες σε νέες δοκιμές [vid]

Το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας MIR (USV) εκτόξευσε για πρώτη φορά ελαφριές τορπίλες κατά τη διάρκεια θαλάσσιας δοκιμής, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα εγχώρια κατασκευασμένα USV Marlin και MIR εθεάθησαν να πλέουν με μεγάλη ταχύτητα πριν εκτοξεύσουν ανακτήσιμες τορπίλες άσκησης (REXTORP).

Το τουρκικό USV κατασκευάζεται από την εταιρεία Aselsan και τα ναυπηγεία Sefine. Η δοκιμή έγινε με τον εκτοξευτή τορπιλών σταθερής βάσης που αναπτύχθηκε από την Aselsan.

Εκτός από το REXTORP, τα USV μπορούν να εκτοξεύσουν τορπίλες προδιαγραφών του ΝΑΤΟ όπως τα Mk44, Mk46, Mk54 και σύντομα την ελαφριά τορπίλη ORKA της Roketsan, σύμφωνα με την SSB.

Το MIR είναι εξοπλισμένο με σόναρ μεταβλητού βάθους για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων ανθυποβρυχιακού πολέμου. Μπορεί να φτάσει ταχύτητα 36 κόμβων (66 χιλιόμετρα/41 μίλια την ώρα).

Από την άλλη, το μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας Marlin είναι εξοπλισμένο με νέα συστήματα αντι-ραντάρ υψηλής απόδοσης για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου.

Με πληροφορίες από: The Defense Post