Mirage 2000-5: Ο διάλογος με αφορμή άρθρο στο Onalert συνεχίζεται

Ο διάλογος που προκάλεσε το άρθρο του Κώστα Φράγκου για τα MIrage 2000-5 σνεχίζεται με απόλυτη ευπρέπεια και αυτό είναι ευχάριστο και επικοδομητικό. Η ανταπάντηση στην απάντηση του Κώστα Φράγκου από τον αναγνώστη αλλά και γνώστη της σύμβασης:

«Διάβασα με  προσοχή και την απάντηση του κυρίου Φράγκου στα προηγούμενα σχόλια μου και θα ήθελα να δώσω ορισμένες πρόσθετες διευκρινήσεις με τις οποίες πιστεύω ότι ο διάλογος αυτός ολοκληρώνεται. Η πρώτη αφορά τα ζητήματα που ο κος Φράγκος αναφέρει ως ¨ταμπακιέρα¨. Επαναλαμβάνω ότι τα προηγούμενα σχόλια μου εκπορεύονται από την εμπειρία  και τις γνώσεις που αποκόμισα με την εμπλοκή μου στη διαπραγμάτευση της κύριας σύμβασης προμήθειας ( όχι αυτής των ΑΩ). Για τα θέματα λοιπόν της ταμπακιέρας δεν έχω άποψη και σχόλια. Αν αυτά που αναφέρει είναι ορθά προσυπογράφω.

Σε ότι αφορά την πιστοποίηση η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι αυτή θα γινόταν από τους κατασκευαστές του αεροσκάφους. Η Ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης θεώρησε όμως σκόπιμο αυτή να γίνει από τις Γαλλικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Όμως επειδή αυτό δεν είχε προβλεφτεί σαν αντικείμενο εργασίας στη διαταγή συγκρότησης της επιτροπής, εισηγηθήκαμε ιεραρχικά κι αυτό έγινε αποδεκτό.
Σε .ότι αφορά το κόστος της εργασίας αυτής η αρχική ROM τιμή των κυβερνητικών ήταν της τάξης των 16 εκ Ευρώ. Όπως ενημερωθήκαμε στη συνέχεια από τον ακόλουθο εξοπλισμών της Γαλλικής πρεσβείας στάλθηκε επιστολή από τον Γάλλο ΥΕΘΑ στον Έλληνα ομόλογο του με την οποία δηλώθηκε η δωρεάν παροχή της υπηρεσίας αυτής¨   

Διαβάστε ακόμη:

Mirage 2000-5: Η «αναχαίτιση» από έναν απόστρατο στρατηγό – Ο Κώστας Φράγκος απαντά

«Αναταράξεις» από το άρθρο Φράγκου στο Onalert για τα Mirage 2000-5