MQ-4C Triton: Το πρώτο drone της ΠΑ της Αυστραλίας πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση

Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-4C Triton της Βασιλικής Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας (RAAF) πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση, στο Palmdale της Καλιφόρνια.

Η πρώτη πτήση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Northrop Grumman, μετά από αρκετές εβδομάδες καθυστέρησης λόγω απροσδιόριστων τεχνικών ζητημάτων σε προηγούμενες δοκιμές τροχοδρόμησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μη επανδρωμένο σύστημα απογειώθηκε περίπου το μεσημέρι, πέταξε για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε υψόμετρο περίπου 16.500 μέτρων. Η υψηλότερη ταχύτητα που κατέγραψε ήταν 622 χιλιόμετρα την ώρα).

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα εκτελέσει μια σειρά δοκιμών βαθμονόμησης και πιστοποίησης πριν το παραδώσει στην RAAF το 2024, εάν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Northrop Grumman αποκάλυψε το πρώτο drone MQ-4C της Αυστραλίας στο εργοστάσιο παραγωγής αεροσκαφών της στην Καλιφόρνια.

Το drone θα ενισχύσει τον στόλο θαλάσσιας επιτήρησης της χώρας παρέχοντας πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο στις παράκτιες περιοχές της. Η Καμπέρα έχει παραγγείλει συνολικά τέσσερα MQ-4C που θα βασίζονται στη βάση Tindal της RAAF, στη Βόρεια Επικράτεια.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία Northrop Grumman