MQ-8B: Αυτό είναι το μη επανδρωμένο ελικόπτερο του αμερικανικού Ναυτικού [vid]

Το MQ-8B είναι ένα από τα τρομερά «επιτεύγματα» της ανάπτυξης της στρατιωτικής τεχνολογίας, καθώς πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο, το οποίο επιχειρεί στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εκτελώντας εξαιρετικά κρίσιμες αποστολές.

Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις που προκύπτουν στο νέο περιβάλλον και πεδίο επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στις ναυτικές στρατιωτικές δυνάμεις, που καλούνται να επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές, βρίσκονται στο επίκεντρο των αποστολών του «Fire Scout» όπως αλλιώς ονομάζεται.

Σε πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε το αμερικανικό Ναυτικό (U.S Navy), το MQ-8B προετοιμάζεται για να διεξάγει πτητικές λειτουργίες, πάνω στο USS Milwaukee, ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων κλάσης Freedom.

Το MQ-8B είναι ένα μη επανδρωμένο αυτόνομο ελικόπτερο που αναπτύχθηκε από τη Northrop Grumman και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, παρατήρησης και συλλογής πληροφοριών του πεδίου επιχειρήσεων, καθώς μπορεί επίσης να υποστηρίζει μέσα αυτό τις αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες φίλιες δυνάμεις, μέσω ακριβούς στοχοθέτησης εχθρικών στόχων και απειλών.

Δείτε βίντεο: