MQ-9: Η Πολωνία παρέλαβε τους προηγμένους αμερικανικούς «θεριστές» [pic]

Η Πολωνία παρέλαβε τα UAV πολλαπλών αποστολών τύπου MQ-9 Reaper, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Μάριους Μπλατζάκ, ο οποίος σε σχετική ανάρτηση που έκανε στο Twitter, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεσαίου υψομέτρου – μεγάλης αντοχής τύπου MQ-9 Reaper  παραδόθηκαν στην Πολωνία, τα οποία μισθώθηκαν από τις ΗΠΑ  για την ικανοποίηση μιας επείγουσας επιχειρησιακής ανάγκης».

Ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας σημείωσε επίσης ότι νέα UAV θα χρησιμοποιηθούν από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιεί αναγνωρίσεις, μεταξύ άλλων, στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Βαρσοβία μισθώνει τους αμερικανικούς «θεριστές» στο πλαίσιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ με καθαρή αξία 70,6 εκατομμύρια δολάρια, για την υποστήριξη των αμυντικών δυνατοτήτων των πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Το UAV τύπου MQ-9 Reaper χρησιμοποιείται κυρίως για την συλλογή πληροφοριών. Έχει αυτονομία πτήσης  πάνω από 27 ώρες, μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 44 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να επιχειρεί μέχρι και τα 0.000 πόδια. Μπορεί να εξοπλιστεί με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1,7 τόνων, ενώ ακόμα διαθέτει σύγχρονα συστήματα ελέγχου πτήσης, vionics, αισθητήρες, ραντάρ και ικανές αμυντικές δυνατότητες απέναντι σε εχθρικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.