MQ-9 Reaper: Καρέ καρέ η συγκλονιστική αναχαίτιση του «Θεριστή» της USAF από ρωσικά Su-27 [vid]

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (U.S European Command) δημοσίευσε αποκλειστικά πλάνα στα οποία καρέ καρέ φαίνεται η αναχαίτιση και η «παρενόχληση» ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-27 στο αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MQ-9 Reaper της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Οι Αμερικανοί έδωσαν μια σύντομη περιγραφή για το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση ενός MQ-9 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα» ενώ έδωσαν και μια σύντομη περιγραφή για τα πλάνα:

– 00:05: Ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 αρχίζει να απελευθερώνει καύσιμα καθώς περνά.

– 00:09: Το Su-27 περνά πάνω από το MQ-9 της ΠUSAF ενώ απελευθερώνει καύσιμα. Καθώς το Su-27 περνά πάνω από το MQ-9, διακόπτεται επίσης η ζωντανή μετάδοση εικόνας.

– 00:11: Ο έλικας του MQ-9  φαίνεται και παραμένει άθικτος.

– 00:22: Ένα μαχητικό τύπου Su-27 ξεκινά μια δεύτερη προσέγγιση προς το MQ-9.

– 00:27: Ένα ρωσικό Su-27 αρχίζει να απελευθερώνει καύσιμο κατά την προσέγγιση προς το
MQ-9. Το Su-27 περνάει ακόμα πιο κοντά.

– 00:29: Το Su-27 συγκρούεται με το MQ-9 και η ζωντανή μετάδοση εικόνας από το MQ-9 χάνεται για περίπου 60 δευτερόλεπτα.

– 00:39: Η τροφοδοσία της κάμερας του MQ-9 επανήλθε σε κατάσταση λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή η προπέλα φαίνεται ξανά και ένα από τα στηρίγματα φαίνεται κατεστραμμένο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS επικαλούμενο αξιωματούχους του Πενταγώνου, δύο ρωσικά Su-27 πέρασαν 19 φορές δίπλα και κάτω από το UAV. Πάντα κατά την ίδια πηγή, τα ρωσικά μαχητικά άφηναν σκόπιμα καύσιμα για να «τυφλώσουν» και να «αχρηστέψουν» το MQ-9 Reaper.