MQ-9: «Τρίβουν τα χέρια τους» οι Ρώσοι με τα συντρίμμια του «Θεριστή» της USAF – «Τα αναλύουμε ενδελεχώς»

Τα συντρίμμια του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου MQ-9 Reaper, το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα μετά από αναχαίτιση που πραγματοποίησαν δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27 βρίσκονται στο επίκεντρο μελετών και ανάλυσης από ειδικούς τις ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec.

Ο Ρώσος αξιωματούχος μίλησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και υπογράμμισε πως: «Τα συντρίμμια του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου MQ-9 Reaper προφανώς και ενδιαφέρουν την ρωσική αμυντική βιομηχανία. Οποιοδήποτε εύρημα αυτού του μεγέθους θα πρέπει να υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο και να αναλυθεί μέχρι και την τελευταία βίδα». Ακόμα πρόσθεσε πως όλος ο εξοπλισμός, που έχει ανασυρθεί από την περιοχή που συνέβη το περιστατικό, βρίσκεται σε εργαστήρια για ενδελεχή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού παρασημοφόρησε τους πιλότους Su-27 για την αναχαίτιση του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper στη Μαύρη Θάλασσα. Σε επίσημη τελετή, ο Σοϊγκού απένειμε τα μετάλλια του «Χρυσού Αστέρα» και του «Τάγματος Θάρρους» στους Ρώσους στρατιωτικούς που «επέδειξαν ηρωισμό στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Επιπλέον, τα Τάγματα Θάρρους δόθηκαν στους πιλότους των αεροπλάνων Su-27 που αναχαίτισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 να παραβιάσει τον προσωρινά περιορισμένο εναέριο χώρο για πτήσεις για τους σκοπούς της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.