«Τα υποβρύχια σαπίζουν και κανείς δεν ασχολείται»! Οι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά προειδοποιούν

Η απόγνωση των απλήρωτων εδώ και εννέα μήνες εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μεγαλώνει αυτές τις ημέρες των εορτών και αυτό είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο. Το μόνο που τους μένει είναι να φωνάζουν για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και το ύφος των ανακοινώνεών τους είναι πραγματικά έντονο. 

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι η παράταξη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ , επί εβδομάδες επιτίθεται με σφοδρότητα κατά τη κυβέρνησης ,του ΥΕΘΑ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για την κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία. Πριν από λίγο εξέδωσε μία ακόμη πολύ σκληρή ανακοίνωση:

“Τους τελευταίους 9 μήνες (από τον Απρίλιο του 2012) όλοι οι Εργαζόμενοι των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας (μόλις 1 μέρα την εβδομάδα), που μας έχει επιβάλλει η ιδιοκτησία του Ναυπηγείου λόγω των διαφορών της με την Κυβέρνηση.
 
Ο ΥΕΘΑ, με το που ανέλαβε καθήκοντα, μας διαβεβαίωσε ότι θα δικαιωθούμε, σε συνέχεια των υποσχέσεων των προκατόχων του κ.κ Αβραμόπουλου και Φράγκου, «το κράτος έχει συνέπεια», μας επισήμανε. Το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το Υπ. Εργασίας μας υποσχέθηκαν έκτακτο βοήθημα (και από τον Αύγουστο ακόμα το περιμένουμε). Εμείς ζητήσαμε την λήψη πολιτικής απόφασης για το θέμα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όρισε και ειδικό συντονιστή για το θέμα. Μετά από άλλους 5 μήνες αναποφασιστικότητας, αντιλήφθηκαν στην κυβέρνηση ότι η καλύτερη λύση είναι η απευθείας διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου (εκλεκτό του κ. Βενιζέλου).
 
Τους 9 αυτούς μήνες που διαρκεί η περιπέτεια μας:
 
·         1.000 οικογένειες είναι απλήρωτες, σε τραγική οικονομική και ψυχολογική κατάσταση, εισπράττοντας μόνο υποσχέσεις και εμπαιγμό
·         Τα Υ/Β που έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός, με 3,2 δις ευρώ σαπίζουν ημιτελή στα υπόστεγα των Ναυπηγείων, παρ’ότι οι εργαζόμενοι δεν εγκατέλειψαν ούτε στιγμή τη συντηρησή τους
·         Πλήτεται το αξιόμαχο του ΠΝ και κατά συνέπεια η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας
·         Οι εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας απαξιώνονται
·         Η βιωσιμότητα της εγχώριας Ναυπηγικής βιομηχανίας δεν επιτυγχάνεται και η ανάπτυξη που υπόσχονται από την κυβέρνηση μοιάζει μακρινό όνειρο και δυστυχώς μένει μόνο στα λόγια
·          
Κανένας από την κυβέρνηση δεν δείχνει να νοιάζεται. Ο ένας Υπουργός κατηγορεί τον άλλον ως υπαίτιο της καθυστέρησης. Με μοναδικά θύματα τους εργαζομένους για άλλη μια φορά.
 
Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ σε εσάς και στους Υπουργούς σας, για την πλήρη κάλυψη που παρέχετε στον κ.Βενιζέλο (κύριο υπεύθυνο της σημερινής μας κατάστασης), καθώς για την “αποφασιστικότητα” που επιδεικνύετε, για την “ταχύτητα” στη λήψη αποφάσεων, για το “αναπτυξιακό” σας όραμα και για την “ειλικρίνεια” σας απέναντι μας”.