Naval Group: Έκλεισε νέο «deal» για γαλλικά περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης

Η Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών της Γαλλίας (DGA) ανέθεσε στη γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group νέα σύμβαση που αφορά τον προκαταρκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης για το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Ocean Patrol Vessel» που θα καλύψει τις ανάγκες του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Η νέα σύμβαση ανατέθηκε στην εταιρεία στις 5 Οκτωβρίου 2021 και σχετίζεται με την υπογραφή της συμφωνίας – πλαισίου που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών της Γαλλίας (DGA) στις 23 Οκτωβρίου 2020 για τη μελέτη, ανάπτυξη, παραγωγή και αρχική επιχειρησιακή συντήρηση συνολικά δέκα περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το πρόγραμμα «Ocean Patrol Vessels» στοχεύει στην ανανέωση των περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης που εδρεύουν στη Βρέστη, στην Τουλόν, καθώς επίσης και στο Σερμπούρ. Τα νέα σκάφη αναμένεται να εκτελέσουν μια σειρά αποστολών όπως αποτροπή, αυτόνομη εκτίμηση της κατάστασης σε τομείς κυριαρχίας ή ενδιαφέροντος, συνοδεία φίλιων δυνάμεων, εκκένωση υπηκόων αλλά και προστασία των γαλλικών συμφερόντων.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός καινοτόμου βιομηχανικού σχεδίου που περιλαμβάνει την συνεργασία μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων. Η Naval Group, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό αυτών των πλοίων και στη συνέχεια Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών της Γαλλίας (DGA) θα αναθέσει την κατασκευή σε όλα ή μέρος των ναυπηγείων παραγωγής, που προβλέπει η συμφωνία – πλαίσιο, ενώ οι παραδόσεις των νέων περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης αναμένονται μεταξύ 2025 και 2029.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Naval Group παρέδωσε πρόσφατα το τρίτο, κατά σειρά, offshore patrol vessel για χάρη του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.

Με πληροφορίες απο: Defense World