Naval Group: Καθελκύεται σύντομα το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Duguay-Trouin»

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην γαλλική Naval Group, καθώς σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το νέο πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο Duguay-Trouin S636 κλάσσης Barracuda αναμένεται να καθελκυστεί σύντομα για να ενταχθεί στις τάξεις του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το προηγμένο Duguay-Trouin έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, είναι ικανό να εκτοξεύει πυραύλους cruise τύπου Missile De Croisière Naval – MdCN, αποτελεί το δεύτερο υποβρύχιο της κατηγορίας του που έχει κατασκευαστεί και πρόκειται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας, στα τέλη του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Naval Group αποκάλυψε πρόσφατα και το νέο «επίτευγμα» της, το μεγάλο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα (Unmanned Underwater Vehicle – UUV), που ήδη κέρδισε τις εντυπώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασής του.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που συνδυάζει τεχνολγικές καινοτομίες, ενώ μια από τις κύριες προκλήσεις είναι η ελεγχόμενη αυτονομία λήψης αποφάσεων, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνατοτήτων του drone – υποβρυχίου, ώστε να είναι σε θέση να εκτελεί τις αποστολές που του ανατίθενται εντός της επιχειρησιακής του εμβέλειας.

Με πληροφορίες από: Defence Blog